header
line
     
  ЕСТРАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ „ЕРС“ ЈЕ ДОБРОВОЉНО, НЕПРОФИТНО СТРУКОВНО УДРУЖЕЊЕ У КУЛТУРИ У КОЈЕ СЕ УЧЛАЊУЈУ  МУЗИЧАРИ, ЕСТРАДНИ ИЗВОЂАЧИ ТЕ ДРУГИ МУЗИЧКИ И ЕСТРАДНО-СЦЕНСКИ РАДНИЦИ КОЈИ НАЛАЗЕ СВОЈ ИНТЕРЕС У ДЈЕЛОВАЊУ  "ЕРС"-a.  

line

onama photo
uclanjenje
licenciranje
normativa
organi
podruznice
aktuelnosti
galerija
kontakti

Досадашњи радfacebook facebook

Законом о естрадној дјелатности Удружење је носилац јавног овлашћења, што је Министарство културе РС потврдило Овлашћењем бр: 6-034131/05 од 21.10.2005. године.
Органи Удружења плански су обављали своју статутарну обавезу. Скупштина Удружења имала је 19 сједница са 131 тачком, а Управни одбор 90 сједница са 375 тачака дневног реда. По потреби је засједао и Надзорни одбор док Суд части није имао активности.

Стручна комисија редовно врши  лиценцирање и додјелу естрадног својства и категорије естрадних радника и естрадних умјетника. Својство Врхунског естрадног умјетника додјељено је за 15 наших чланова и то: Слободану Видовићу, професору музике, хармоника, I-071А; Вуку Куртовићу, гитара, II-004А; Зорану Поповићу, професору музике, клавијатуре, I-156А; Халиду Муслимовићу, вокалном солисти, II-107А; Радовану Томићу, гитара, I-082А; Маји Татић, вокалној солисткињи, I-292А; Славиши Гуји, вокалном солисти, гитариста, IV-001А; Божидару Вучуру, професору музике, клавијатуре, VI-001А; Емиру Башићу, вокалном солисти, I-190А; Игору Вукојевићу, вокалном солисти, III-005А, Небојши Алексићу, гитара, II-011А и Мирославу Јањанину, вокалном солисти, I-008А, Момиру Никићу, гитара, I-008A, Драгану Ћулуму, вокални солиста, гитара II-009A и Сањи Чолић Зелић, клавијатуре I-0195A. Комисију сачињавају академски образовани умјетници, врсни естрадни извођачи и освједочени дугогодишњи естрадни радници.

На основу Закона о естрадној дјелатности и Статута Удружења донесени су сви потребни Правилници који регулишу питања из надлежности Удружења са јавним овлашћењем. Водимо евиденцију естрадних радника и естрадних умјетника, издајемо чланске карте, вршимо уговарање радних ангажмана за наше чланство. Прописали смо начин оглашавања јавних естрадних манифестација и на прописан начин дајемо мишљења за организовање јавних естрадних манифестација.

Током рада уочили смо одређене недостатке у естрадној дјелатности па смо уз дуже залагање и након неколико конструктивних договора са Министарством просвете и културе успијели у настојању и напокон је донесен Закон о стицању статуса самосталних умјетника у Републици Српској. Такође је наша иницијатива и дужа активност резултирала доношењем Закона о измјенама и допунама Закона о естрадној дјелатности.

У Удружење је учлањено преко 1000 чланова, а за 29 чланoва додјељено је почасно чланство и уручене су повеље о почасном чланству. Удружење је додјелило Постхумне златне плакете за 20 преминулих естрадних умјетника и извршило додјељивање признања заслужним члановима.

Организовано је неколико хуманитарних акција и бројних концерата у хуманитарне сврхе.
Организовано је неколико музичких фестивала и то: "Интернационални музички фестивал Бања Лука", Фестивал народне музике "Илиџанске стазе", "Такмичење младих музичких талената", Фестивал популарне музике "Приједорфест", Фeстивал народне музике "Старе стазе" у Палама те неколико дјечијих фестивала у нашим подружницама као што су "Дјеца пјевају хитове" на Палама, "Новогодишње караоке" у Приједору итд.
Поред наведеног, бројне су активности које се воде у подружницама Удружења.

 

 

 

Обрасци и уговори за преузимање

adobe - ЕРС приступница

adobe - ЕРС захтјев за учлањење и чланску карту

adobe - ЕРС захтјев за мишљење о организовању забавно-естрадног програма

adobe - ЕРС захтјев за признавање естрадног својства

adobe - ЕРС захтјев за продужење естрадног својства

adobe - ЕРС захтјев за промјену естрадног својства и категорије

adobe - ЕРС пријава за стручни испит

adobe - ЕРС биографија

adobe - ЕРС правилник о висини накнада

adobe - ЕРС уговор I-1

adobe - ЕРС уговор I-2

adobe - ЕРС уговор са извођачима

adobe - Кандидациони лист

adobe - Теорија питања

adobe - Теорија одговори

Обрасце можете одштампати и попунити ручно или извршити попуну на рачунару и послати на е-маил. Уколико немате програм за читање ПДФ докумената, можете га преузети овдје>>>.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ауторско право © 2021 "Естрада Републике Српске". Сва права задржана. Дизајн: Жека